ΠΙΝΔΟΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΑΠΟ €195 PrintΠΙΝΔΟΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ
ΜΕΤΣΟΒΟ - BΛΑΧΟΧΩΡΙΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ – ΣΑΜΑΡΙΝΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΠΙΝΔΟΥ - ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ - (ΠΕΤΡΙΝΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ) - ΒΟΒΟΥΣΑ - ΤΕΧΝΙΤΗ ΛΙΜΝΗ ΑΩΟΥ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ
 
Αναχώρηση: 28 Οκτωβρίου.
Διάρκεια εκδρομής: 4 ημέρες.

ΠΙΝΔΟΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ

ΜΕΤΣΟΒΟ - BΛΑΧΟΧΩΡΙΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ - ΣΑΜΑΡΙΝΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΠΙΝΔΟΥ - ( ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ ) - ΠΕΤΡΙΝΑ ΓΕΦΥΡΙΑ - ΒΟΒΟΥΣΑ - ΤΕΧΝΙΤΗ ΛΙΜΝΗ ΑΩΟΥ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 

1Η ΗΜΕΡΑ: Αναχώρηση 08:00 από Αθήνα, η διαδρομή μας από την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ με στάση στην περιοχή του Αιγίου, μας οδηγεί στην κρεμαστή γέφυρα του ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ και συνεχίζουμε μέσω ΙΟΝΙΑΣ και ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ, με μια ακόμη στάση λίγο πριν την πόλη των Ιωαννίνων, για το γραφικό ΜΕΤΣΟΒΟ, άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διαν/ση.

2Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στο Περιβόλι που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τα Zαγοροχώρια της Hπείρου, σε ένα ορεινό τοπίο μοναδικής ομορφιάς. Για όσους επιθυμούν, προτείνουμε εκδρομή με 4Χ4 (έξοδα ατομικά), για πεζοπορία στον ακατέργαστο Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα (Πυρήνας εθνικού δρυμού και αρκουδόρεμα). Αργά το μεσημέρι και αφού επιστρέψουμε από την Βάλια Κάλντα, επόμενος σταθμός μας η Βοβούσα, όπου είναι το πιο απομακρυσμένο χωριό της ανατολικής πλευράς του Ζαγορίου και μία μαγευτική εμπειρία για τον επισκέπτη. Μέσα από το χωριό περνάει ο Αώος ποταμός και είναι η βοή των νερών, αυτό που έδωσε στο χωριό την ονομασία του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διαν/ση.

3Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και η όμορφη ‘ περιπλάνηση’ στον γύρω ορεινό όγκο της Πίνδου συνεχίζεται με το ψηλότερο γεφύρι της Δυτικής Μακεδονίας “του Αζίζ Αγά” κοντά στο Τρίκωμο. Ακολουθεί η ΣΑΜΑΡΙΝΑ, ένα πασίγνωστο χωριό, χτισμένο στο Σμόλικα σε ύψος 1.550 μέτρα περίπου, μέσα σε ένα τοπίο ανεπανάληπτης ομορφιάς. Τελευταίος σταθμός για σήμερα, το ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ στην Ανίτσα, την περιοχή δηλαδή όπου αναχαιτίστηκε η ιταλική προέλαση το 1940. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μέτσοβο, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους, δείπνο, διαν/ση.

4Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και επίσκεψη στην Τεχνητή λίμνη του Αώου τη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδος, που κατασκευάστηκε το 1987, με επτά φράγματα που έχουν γίνει για την ύδρευση και ηλεκτροδότηση των γύρω περιοχών. Βρίσκεται 20 χλμ. βορειοανατολικά του Μετσόβου σε υψόμετρο 1.350 μέτρων, ανάμεσα σε 2 εθνικά πάρκα, της Βάλια Κάλντα και του Βίκου-Αώου. Είναι ένα πανέμορφο καταπράσινο τοπίο με πολλά νησάκια στο εσωτερικό της λίμνης, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε την πόλη των Ιωαννίνων, όπου θα έχουμε χρόνο για περιπάτους και γεύμα προαιρετικά. Ακολουθεί πορεία επιστροφής για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ.

σε Δίκλινο Επιβάρυνση
Μονόκλινου Δωματίου
Τρίτο άτομο
έως 12 ετών
195€ + 90€ 175€

 

Περιλαμβάνονται:

  • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή, (3) διανυκτερεύσεις, στο παραδοσιακό ξενοδοχείο APOLLON στο ΜΕΤΣΟΒΟ.
  • Τρία πρωινά στο ξενοδοχείο και τρία δείπνα, σε Μετσοβίτικη ταβέρνα.
  • Αρχηγός – συνοδός.
  • Φόρος διαμονής & Φ.Π.Α.
     
     
 
Irina G. Tours © 2011-2021.
Developed by netikon.gr