ΡΗΝΟΣ - ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ από 635€

9 ΗΜΕΡΕΣ Αναχωρήσεις: 18 Ιουλίου, 1, 22 ...

ΝΟΤΙΟΣ ΙΤΑΛΙΑ - ΣΙΚΕΛΙΑ - ΑΠΟΥΛΙΑ από 575€

8 ΗΜΕΡΕΣ Αναχωρήσεις: 21 Ιουλίου, 5, 23 ...

ΜΠΕΝΕΛΟΥΞ - ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ από 960€

12 ΗΜΕΡΕΣ Αναχωρήσεις: 17 Ιουλίου, 4, 19 ...
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ από 815€ Print


11 ΗΜΕΡΕΣ
Αναχωρήσεις: 17 Ιουλίου, 1 Αυγούστου & 12 Σεπτεμβρίου


ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΚ - ΜΟΝΑΧΟ - ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ - ΜΑΝΧΑΪΜ - ΒΙΣΜΠΑΤΕΝ - ΠΑΡΑΡΗΝΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ - SANKT GOARHAUSEN - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΛΕΙΨΙΑ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΠΟΤΣΔΑΜ - ΔΡΕΣΔΗ - ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

1 H ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΠΑΤΡΑ/ΠΛΟΙΟ: Αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας με ενδιάμεση στάση. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.

2 Η ΗΜΕΡΑ, ΑΝΚΟΝΑ - ΤΙΡΟΛΟ: 'Αφιξη στην Ανκόνα και άμεση αναχώρηση για την περιοχή του Τιρόλο. Διασχίζουμε τις εύφορες πεδιάδες της Αιμίλια Ρομάνια, προσπερνάμε την Μπολόνια και τη Βερόνα και απολαμβάνουμε μία υπέροχη διαδρομή καθώς αρχίζει η ανάβαση προς το Τρέντο και το Μπολζάνο. Το βράδυ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή του Ίννσμπρουκ. Διανυκτέρευση.

3 Η ΗΜΕΡΑ, ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΚ - ΜΟΝΑΧΟ - ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ - ΜΑΝΧΑΪΜ: Σύντομη περιήγηση στο Ίννσμπρουκ και αναχώρηση για Μονάχο και Χαϊδελβέργη, όπου θα έχουμε μικρής διάρκειας στάσεις. Συνεχίζουμε για το Μανχάιμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4 Η ΗΜΕΡΑ, ΜΑΝΧΑΪΜ - ΒΙΣΜΠΑΤΕΝ - ΠΑΡΑΡΗΝΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ - SANKT GOARSHAUSEN - ΜΑΝΧΑΪΜ: Πρωινή επίσκεψη στη διάσημη για τις θερμές πηγές της λουτρόπολη Βισμπάτεν. Οι πρωτεύουσες των δύο κρατιδίων - Έσσης με το Βισμπάντεν και Ρηνανίας/Παλατινάτου με το Μάιντς - βρίσκονται στις δύο πλευρές του ποταμού Ρήνου και συνδέονται με γέφυρα. Λίγο αργότερα, μια μοναδική παραποτάμια διαδρομή κοντά στους αμπελώνες της Ρηνανίας και τα μεσαιωνικά κάστρα, μας οδηγεί στο όμορφο χωριουδάκι Sankt Goarshausen. Επιστροφή το απόγευμα στο Μανχάιμ και χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5 Η ΗΜΕΡΑ, ΜΑΝΧΑΪΜ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΛΕΙΨΙΑ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Διασχίζουμε σήμερα τα καταπράσινα τοπία της κεντρικής Γερμανίας με προορισμό τη Φρανκφούρτη, το σημαντικότερο οικονομικό κέντρο της Γερμανίας και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, καθώς είναι η έδρα του Γερμανικού Χρηματιστηρίου (Deutsche Börse AG), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πολλών τραπεζών, όπως της Ντόιτσε Μπανκ, της Ντρέσντνερ Μπανκ και της Κομέρτσμπανκ. Σύντομη περιήγηση στην πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε τη Λειψία και να καταλήξουμε το βράδυ στο Βερολίνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6 Η ΗΜΕΡΑ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ: Πρωινή ξενάγηση στη γερμανική πρωτεύουσα, για να γνωρίσουμε τη σύγχρονη και την παλιά ιστορία μιας πόλης - σύμβολο. Θα δούμε την Πύλη του Βρανδεμβούργου - έμβλημα της πόλης - τα τελευταία μέτρα του τείχους που διχοτομούσε μέχρι το 1989 το Βερολίνο, το ιστορικό σημείο ελέγχου Τσάρλι και πρώην έδρα της Γκεστάπο, το Δημαρχείο, την εκκλησία Νικολάι, το Κοινοβούλιο/Ράιχσταγκ με το γυάλινο θόλο και την πασίγνωστη Κουρφίστερνταμ, το δρόμο με τα καφέ και τα πολύ γνωστά πολυκαταστήματα. Η πανοραμική μας ξενάγηση κλείνει με το μοναδικό Μουσείο της Περγάμου με την έξοχη Βαβυλωνιακή πτέρυγα, την Πύλη της Ιστάρ και τους υπολοίπους Μεσοποταμιακούς θησαυρούς. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην περίφημη λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν με τα εμπορικά κέντρα, αλλά και την Μπέρκερμαν Στράσσε, με τα πολυάριθμα μικρά μαγαζιά, καφέ και εστιατόρια, την περίφημη πλατεία Ποτσντάμερ και Σαβίγκνυ Πλατς. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7 Η ΗΜΕΡΑ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΠΟΤΣΔΑΜ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Σήμερα θα επισκεφθούμε την επίσημη πρωτεύουσα των αυτοκρατόρων της Γερμανίας, το Πότσδαμ. Εδώ, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το ανάκτορο του Κάιζερ Γουλιέλμου, το Σαν Σουσί και να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της πόλης με τα Ολλανδικά τετράγωνα και τα κοκκινότουβλα μαγαζάκια. Επιστροφή στο Βερολίνο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8 Η ΗΜΕΡΑ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΔΡΕΣΔΗ - ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ: Πρωινή αναχώρηση για τη "Φλωρεντία της Γερμανίας", τη Δρέσδη. Ο ποταμός Έλβας τη χωρίζει σε δύο τμήματα, την παλαιά και τη νέα πόλη. Αυτός ο διαχωρισμός έχει λιγότερη σημασία σήμερα, μετά τους βομβαρδισμούς του 1945, αφού μέσα σε μια νύχτα άλλαξε ολόκληρο το σχέδιο της πόλης. Παρόλα αυτά όμως, παραμένει πλούσια σε μνημεία, με μεγάλη καλλιτεχνική και πολιτιστική παράδοση. Θα δούμε το μεγαλειώδες αρχιτεκτονικό συγκρότημα Τσβίνγκερ (Zwinger), ένα πολυτελές μπαρόκ κτίριο, μέρος της πριγκηπικής κατοικίας του 17 ου αιώνα. Ακολουθεί επίσκεψη στην πλατεία Θεάτρου, με κτίριο της Όπερας και στην καθολική εκκλησία της Αυλής, ένα πραγματικό κόσμημα αρχιτεκτονικής. Συνεχίζουμε για τη Νυρεμβέργη, την πόλη όπου δικάστηκαν το 1945-46 οι εγκληματίες Ναζί. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και περίπατος γνωριμίας με την πόλη. Διανυκτέρευση.

9 Η ΗΜΕΡΑ, ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΒΕΡΟΝΑ: Πρωινή αναχώρηση για τη Βόρεια Ιταλία και την πόλη της Βερόνας, στην ευρύτερη περιοχή της οποίας θα διανυκτερεύσουμε.

10 Η ΗΜΕΡΑ, ΒΕΡΟΝΑ - ΑΝΚΟΝΑ/ΠΛΟΙΟ: Νωρίς το πρωί αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα. Τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για Πάτρα. Διανυκτέρευση εν πλω.

11 Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ: 'Αφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση, όπου φθάνουμε τρεις περίπου ώρες αργότερα.

 

σε Δίκλινο σε Μονόκλινο
815€ 1100€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • *Εισιτήρια πλοίου ΠΑΤΡΑ - ΑΝΚΟΝΑ - ΠΑΤΡΑ, σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4).
 • *Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
 • *Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία εκτός της 2ης μέρας (8 πρωινά, 7 δείπνα).
 • *Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις βάσει προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • *Αρχηγός - συνοδός.
 • *Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών.
 • *Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • * Φόροι ξενοδοχείων και check point € 30/άτομο.
 • *Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα.
 • *Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
 • *Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα.
 • *Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • *Η διανυκτέρευση της 2ης μέρας ενδέχεται να γίνει στην περιοχή του Μπολζάνο ή του Τρέντο ή το πρόγραμμα να πραγματοποιηθεί αντίστροφα ή οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.
 • *Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
 • *Παιδιά έως 12 ετών, δικαιούνται έκπτωση 10%, εφόσον διαμένουν σε τρίκλινο δωμάτιο με δύο ενήλικες.
 
Irina G. Tours © 2011-2021.
Developed by netikon.gr