ΡΗΝΟΣ - ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ από 635€

9 ΗΜΕΡΕΣ Αναχωρήσεις: 18 Ιουλίου, 1, 22 ...

ΜΠΕΝΕΛΟΥΞ - ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ από 960€

12 ΗΜΕΡΕΣ Αναχωρήσεις: 17 Ιουλίου, 4, 19 ...
ΜΠΕΝΕΛΟΥΞ - ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ από 960€ Print


12 ΗΜΕΡΕΣ
Αναχωρήσεις: 17 Ιουλίου, 4, 19 Αυγούστου, 24 Σεπτεμβρίου


ΜΑΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΚ - ΜΟΝΑΧΟ - ΜΑΝΧΑΪΜ - ΚΟΛΩΝΙΑ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - (ΒΟΛΕΝΤΑΜ) - ΧΑΓΗ - ΡΟΤΤΕΡΝΤΑΜ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΓΑΝΔΗ - ΜΠΡΥΖ - ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΖΥΡΙΧΗ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ

1 η ημέρα: Αθήνα - Πάτρα/Πλοίο Αναχώρηση από Αθήνα για το λιμάνι της Πάτρας με ενδιάμεση στάση. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.

2 η ημέρα: Ανκόνα - Τιρόλο Άφιξη στην Ανκόνα και άμεση αναχώρηση για την περιοχή του Τιρόλο. Θα διασχίσουμε τις εύφορες πεδιάδες της Αιμίλια Ρομάνια, θα απολαύσουμε μία υπέροχη διαδρομή καθώς αρχίζει η ανάβαση των Ιταλο-αυστριακών Άλπεων προς Τρέντο και Μπολζάνο και θα καταλήξουμε στην ευρύτερη περιοχή του Ίννσμπρουκ, της πρωτεύουσας του Τιρόλο. Διανυκτέρευση.

3 η ημέρα: Τιρόλο/Ίννσμπρουκ - Μόναχο - Μανχάιμ Σύντομη επίσκεψη στην πόλη του ποταμού Ινν και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μονάχο. Επίσκεψη στην πόλη και συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας την περιοχή του Μανχάιμ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4 η ημέρα: Μανχάιμ - Ρήνος - Κολωνία - Άμστερνταμ Ενδιαφέρουσα και η σημερινή μας μέρα με συνεχώς εναλλασσόμενες παραστάσεις - ένας υπέροχος συνδυασμός από καταπράσινα τοπία και κάστρα, που δένουν αρμονικά μεταξύ τους. Ακολουθώντας μια μοναδική διαδρομή δίπλα στον ποταμό Ρήνο, φθάνουμε στην γερμανική μεγαλούπολη Κολωνία. Σύντομη στάση και συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Ολλανδίας, το Άμστερνταμ, την «Βενετία του Βορρά». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5 η ημέρα: Άμστερνταμ, Ξενάγηση (Βόλενταμ) Πανοραμική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την πλατεία Νταμ και τα ιστορικά κτίρια που την περικλείουν, το Παλιό Δημαρχείο και τη Νέα Εκκλησία, κέντρο του προτεσταντισμού της Ολλανδίας, το νεογοτθικό κτίριο του Κεντρικού Σταθμού, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, την περιοχή Ζόρνταν, την πλατεία Βατερλό, την Εβραϊκή Συνοικία, τα κτίρια του Νέου Δημαρχείου και της Όπερας. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη, ενώ για λίγο αργότερα σας προτείνουμε μια προαιρετική επίσκεψη στον κόλπο Ζούιντερζεε (Zuiderzee) και στο πανέμορφο ψαροχώρι Βόλενταμ για περιπάτους στο γραφικό λιμανάκι και για να θαυμάσουμε τα κουκλίστικα σπιτάκια του, που θυμίζουν πίνακες ζωγραφικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6 η ημέρα: Άμστερνταμ - Χάγη - Ρόττερνταμ - Βρυξέλλες Πρωινή αναχώρηση για το Βέλγιο. Η διαδρομή μας ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα, αφού περιλαμβάνει δύο σημαντικές επισκέψεις. Πρώτος μας σταθμός η διοικητική πρωτεύουσα της Ολλανδίας, η Χάγη, με το γνωστό σε όλους Διεθνές Δικαστήριο, το Κοινοβούλιο και το παλιό Δημαρχείο. Ακολουθεί επίσκεψη στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, το Ρόττερνταμ, το σπουδαιότερο εμπορικό κέντρο της Ολλανδίας, με τους επιβλητικούς ουρανοξύστες, τον ποταμό Μαας και τις γέφυρες Willem και Erasmus να δίνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα στην πόλη. Συνεχίζουμε μέσω Αμβέρσας (Antwerpen) για την πρωτεύουσα του Βελγίου, τις Βρυξέλλες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7 η ημέρα: Βρυξέλλες, Ξενάγηση Κατά τη διάρκεια της σημερινής ξενάγησης μας θα δούμε μεταξύ άλλων το καταπράσινο πάρκο Ηeysel με το ομώνυμο στάδιο, την Mini-Europe, το Παλάτι, την Κινέζικη παγόδα, τον Γιαπωνέζικο πύργο και την πρωτότυπη αρχιτεκτονική κατασκευή του ATOMIUM. Συνεχίζοντας από το σύγχρονο προς το ιστορικό κέντρο της πόλης, θα δούμε το μπαρόκ Χρηματιστήριο, την αριστοκρατική πλατεία Grand-Sablon, το παρκάκι Square du Petit-Sablon, το νέο Δικαστικό Μέγαρο και την περίφημη Grand Plaz/Μεγάλη Πλατεία. Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην αγορά της πόλης. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8 η ημέρα: Βρυξέλλες - Γάνδη - Μπρυζ - Βρυξέλλες Η σημερινή ολοήμερη εκδρομή μας ξεκινά από την πανέμορφη πόλη της Γάνδης. Είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Επαρχίας της Ανατολικής Φλάνδρας, μια πολυάσχολη πόλη με μεγάλο λιμάνι και Πανεπιστήμιο. Το κανάλι Γάνδη-Τερνέουζεν (Ghent-Terneuzen) τη συνδέει με τη θάλασσα. Διαθέτει πολύ όμορφο ιστορικό κέντρο με χαρακτηριστικά κτίσματα μεσαιωνικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, τα οποία, ευτυχώς, δεν υπέστησαν καταστροφές από τους πολέμους, αναπαλαιώθηκαν και συντηρούνται άψογα. Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι η μεγαλύτερη περιοχή του Βελγίου, στην οποία δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων. Ακολουθεί η επίσκεψή μας στην Μπρυζ, μια ακόμη ιδιαίτερη βελγική πόλη με το υδάτινο στοιχείο να κυριαρχεί κυρίως στο ιστορικό της κέντρο, αλλά και στα περίχωρα. Τα δύο μεγάλα ποτάμια που ξεκινούν από την Βόρεια Θάλασσα, την Οστάνδη και την Ζέεμπρυζ - τα 2 μεγάλα βόρεια λιμάνια του Βελγίου - καταλήγουν στην πόλη της Μπρυζ, σχηματίζοντας πολλά μικρά και μεγάλα κανάλια. Μια πόλη με αρκετούς ναούς του 15ου και 16ου αιώνα, κυρίως γοτθικού ρυθμού, αλλά και πολλούς πύργους. Στην τεράστια κυκλική κεντρική πλατεία, το Markt, με πλήθος καφέ και ρεστοράν, ξεχωρίζουν το παλαιό κυβερνείο και το ύψους 88 μέτρων καμπαναριό-κάστρο του Belfort. Επιστροφή αργά το απόγευμα στις Βρυξέλλες. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9 η ημέρα: Βρυξέλλες - Λουξεμβούργο - Στρασβούργο Η σημερινή μας διαδρομή με φόντο τον ιστορικό χώρο της περίφημης μάχης του Βατερλό, διασχίζει τις Αρδέννες με τα καταπράσινα δάση, τις αχανείς χαράδρες, τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα και μας οδηγεί στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου, που διαιρείται σε 12 καντόνια. Πρωτεύουσά του η ομώνυμη πόλη, με τον Καθεδρικό ναό του 17ου αιώνα και τα ανάκτορα να ξεχωρίζουν. Αποτελεί έδρα πολλών διεθνών οικονομικών και πολιτικών οργανισμών και μέρους των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, το Στρασβούργο, θα είναι ο επόμενος σταθμός μας. Η πόλη διασχίζεται από τον ποταμό Ιλλ, παραπόταμο του Ρήνου, ο οποίος είναι πλωτός στο μεγαλύτερο μέρος του, ενώ υπάρχουν και πολλά κανάλια σχεδόν σε κάθε σημείο της πόλης. Είναι η πρωτεύουσα και η κυριότερη πόλη του νομού Bas-Rhin της περιφέρειας της Αλσατίας, στη βορειοανατολική Γαλλία. Η πλατεία Κλεμπέρ, ο Καθεδρικός ναός από κόκκινο ψαμμόλιθο και το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

10 η ημέρα: Στρασβούργο - Ζυρίχη - Λουκέρνη - Μιλάνο Συνεχίζουμε σήμερα τη διαδρομή μας στην περιοχή των Γερμανο-ελβετικών συνόρων μέσα από μια αδιάκοπη διαδοχή λόφων. Καθώς ανεβαίνουμε στην κοιλάδα του Ρήνου, προβάλουν αντικριστά οι ορεινοί όγκοι του Μέλανα Δρυμού και του Γιούρα, ανάμεσα στους οποίους κυλά το μεγάλο ποτάμι. Φθάνουμε στη Ζυρίχη, την μεγαλύτερη Ελβετική πόλη, όπου θα έχουμε λίγο χρόνο να περπατήσουμε στην Μπάνχοφστρασσε και στην παραλία της όμορφης λίμνης. Τον απογευματινό μας καφέ θα τον απολαύσουμε στην Λουκέρνη, δίπλα στην ομώνυμη λίμνη με την σκεπαστή γέφυρα και το μνημείο του Λιονταριού. Η μαγεία των Ελβετικών τοπίων θα συνεχιστεί κατά την πορεία μας προς το Λουγκάνο και στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

11 η ημέρα: Μιλάνο - Ανκόνα/Πλοίο Νωρίς το πρωί κατευθυνόμαστε μέσω Μπολόνιας για την Ανκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Πάτρα. Διανυκτέρευση εν πλω.

12 η ημέρα: Πάτρα - Αθήνα Άφιξη στην Πάτρα και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

σε Δίκλινο σε Μονόκλινο
960€ 1.345‬€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • *Εισιτήρια πλοίου ΠΑΤΡΑ-ΑΝΚΟΝΑ-ΠΑΤΡΑ, σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες με W.C. (ΑΒ4)
 • *Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* plus, 4*
 • *Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία εκτός της 2ης μέρας (9 πρωινά, 8 δείπνα)
 • *Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • *Αρχηγός-συνοδός
 • *Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • *Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • *Φόροι ξενοδοχείων και check points € 35/άτομο
 • *Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
 • *Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
 • *Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα
 • *Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • *Η διανυκτέρευση της 2ης μέρας ενδέχεται να γίνει στην περιοχή της Βερόνας ή του Μπολζάνο ή το πρόγραμμα να πραγματοποιηθεί αντίστροφα ή οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.
 • *Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας
 • *Παιδιά έως 12 ετών, δικαιούνται έκπτωση 10%, εφόσον διαμένουν σε τρίκλινο δωμάτιο με δύο ενήλικες.
 
Irina G. Tours © 2011-2021.
Developed by netikon.gr